[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 91 شهریور 19 , ساعت 10:31 صبح

اظهارات عجیب "رجب طیب اردوغان": تحولات کنونی سوریه شبیه حادثه "کربلا" است!

رجب طیب اردوغان

11

10 

نخست وزیر ترکیه در اظهاراتی عجیب، تحولات کنونی سوریه را به حادثه "عاشورا" در "کربلا" تشبیه کرد.

به گزارش سرویس ترجمه "شفقنا"، به نقل از پایگاه اینترنتی بخش عربی خبرگزاری "یونایتد پرس" آمریکا، "رجب طیب اردوغان"، نخست وزیر ترکیه امروز (جمعه) در کنفرانس بین المللی "بیداری عربی و صلح در خاور میانه جدید، دیدگاه های اسلامی و مسیحی" در شهر "استانبول" این کشور سخنانی ایراد کرد و طی اظهارنظر عجیبی حوادث کنونی کشور سوریه را شبیه حادثه "عاشورا" در "کربلا" دانست.

"رجب طیب اردوغان" ضمن تاکید بر این مساله که قتل و کشتار در تمامی ادیان آسمانی و تمامی مذاهب اسلامی حرام است، مدعی شد که آنچه در سوریه اتفاق می افتد شبیه آن چیزی است که 1332 در "کربلا" و در روز "عاشورا" رخ داد، هر چند که مظلومان و ظالمان این دو حادثه با هم متفاوت هستند.

نخست وزیر ترکیه با تاکید بر اینکه حادثه "عاشورا" در "کربلا"، اوج حوادث مصیبت بار رخ داده در حق مسلمان است، اظهار کرد که حادثه "کربلا" تنها حادثه قتل وحشیانه نوه پیامبر اکرم (ص) نیست، بلکه دلیل اصلی تفرقه میان برادران و از هم پاشیدن وحدت آنها است.

"رجب طیب اردوغان" همچنین تاکید کرد که احساسات مسلمانان در قبال آنچه در "کربلا" اتفاق افتاد، مشترک است، چرا که این حادثه عبرتی است برای تمامی مذاهب اسلامی و در قلب تمامی مسلمانان جا دارد.

در کنفرانس بین المللی "بیداری عربی و صلح در خاور میانه جدید، دیدگاه های اسلامی و مسیحی" در شهر "استانبول" ترکیه که امروز (جمعه) با مشارکت نخست وزیر این کشور افتتاح شد، بسیاری از دانشگاهیان، کارشناسان، شخصیت ها و رهبران دینی جهان اسلام و مسیحیت از 19 کشور جهان از جمله ترکیه، کشورهای خاور میانه و کشورهای عربی حضور دارند.

در این کنفرانس که قرار است فعالیت های آن به مدت دو روز ادامه داشته باشد، تحولات چند سال اخیر کشورهای منطقه خاور میانه و شمال آفریقا و انقلاب های جهان عرب مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ